Jadłospis

 

Poniedziałek 18.03.19

Śniadanie: chleb kresowy z masłem, szynka z wędzarni, sałata, ogórek, herbata, zupa mleczna, jabłko. 
Obiad: 
zupa pomidorowa z makaronem, filet z dorsza, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej, kompot.
Podwieczorek:
ciasto drożdżowe, kakao, kanapki z dżemem truskawkowym, herbata z cytryną.   

Wtorek 19.03.19

Śniadanie: kasza manna na mleku, bułka z masłem, twarożek owocowy, herbata. 
Obiad: zupa zacierkowa, kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż, kompot. 
Podwieczorek: kanapki z szynką i rzodkiewką, herbata, mandarynka, serek danio.    

Środa 20.03.19 

Śniadanie: bułka grahamka z masłem, pasta z łososia i jajka, kawa inka, jabłko.
Obiad: zupa cebulowa, zraz w jarzynach, kasza gryczana, kompot. 
Podwieczorek: koktajl z jogurtu naturalnego i banana, wafle zbożowe, biszkopty, sok kubuś.     

Czwartek 21.03.19 

Śniadanie: płatki jaglane na mleku, bułka z masłem i powidłami śliwkowymi, herbatka. 
Obiad: zupa ryżówka, kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria, kompot. 
Podwieczorek: rogalik, herbata owocowa, kanapki z wędliną i pomidorem. 

Piątek 22.03.19

Śniadanie:, chleb razowy z masłem, schab, sałata, papryka, kawa inka. 
Obiad: zarzutka z majerankiem, kluski leniwe z sałatką owocową, kompot. 
Podwieczorek: wafle ryżowe, soczek, pomarańcza.