Jadłospis

 

 

Poniedziałek 19.10.20

Śniadanie: chleb z masłem, szynka, sałata, papryka, herbata, kakao.
Obiad: krupnik z kaszy jaglanej, makaron z serem białym i musem jabłkowym, kompot.
Podwieczorek: bułka z masłem, poledwicą drobiową i rzodkiewką, herbata, gruszka. 

Wtorek 20.10.20

Śniadanie: bułka z masłem, jajko ze szczypiorkiem, owsianka na mleku z suszoną śliwką, herbata, marchewki do chrupania.
Obiad: zupa krem z zielonego groszku, polędwiczki wieprzowe, ziemniaki, mizeria, kompot.
Podwieczorek: kisiel owocowy, chrupki kukurydziane, danonki.   

Środa 21.10.20 

Śniadanie: chleb graham z masłem, pasztet domowy, pomidor, kawa inka, melon. 
Obiad: zupa koperkowa, indyk w sosie własnym, makaron pełnoziarnisty, surówka z kapusty pekińskiej, kompot. 
Podwieczorek: zapiekanki z serem, herbata z cytryną, banan.   

Czwartek 22.10.20 

Śniadanie: bułka z masłem i miodem, płatki jaglane na mleku, herbata, winogrono. 
Obiad: zarzutka, medalion z dorsza w warzywach, ryż, kompot. 
Podwieczorek: chałka z masłem, kawa inka, borówki.  

Piątek 23.10.20

Śniadanie: chleb z masłem, szynka, sałata, pomidor, kakao, herbata.  
Obiad: zupa szpinakowa, kluski śląskie, surówka z marchewki i jabłka, kompot. 
Podwieczorek: serek waniliowy, bułeczki.