Jadłospis

 

Poniedziałek 24.02.20 

Śniadanie: chleb kresowy z masłem, szynka, sałata, rzodkiewka, kawa inka.
Obiad:
zupa ogórkowa, spagetti, kompot. 
Podwieczorek: chałka z masłem, herbata, pomarańcza. 

Wtorek 25.02.20

Śniadanie: bułka z masłem, ser żółty, rzodkiewka, owsianka na mleku, melon.  
Obiad: zupa krem z zielonego groszku, filet z kurczaka, ziemniaki, buraczki gotowane, kompot. 
Podwieczorek: kisiel owocowy, słomka ptysiowa.   

Środa 26.02.20 

Śniadanie: chleb graham, pasta z łososia, herbata, jabłko. 
Obiad: zupa brokułowa, pierogi z białym serem, kompot. 
Podwieczorek: kanapki z dżemem wiśniowym, kakao.    

Czwartek 27.02.20 

Śniadanie: płatki ryżowe na mleku, bułka z masłem i miodem, herbata, mandarynka.  
Obiad: zupa jarzynowa, kluski śląskie z okrasą, surówka z marchewki i jabłka, kompot. 
Podwieczorek: koktajl z jogurtu naturalnego, ciastka zbożowe.  

Piątek 28.02.20

Śniadanie: chleb z masłem, szynka, sałata, pomidor, herbata. 
Obiad: zupa z pomidorowa z makaronem, filet z dorsza, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot. 
Podwieczorek: bułeczka z serem, kawa inka, owoce kaki.